26/07/21

Zámek Lednice a Minaret

Zdravím,

pomalu se blížíme ke konci července a já ještě nemám vydaný celý výlet z Mikulova (ne, že bych se tomu divila :)) Dnes se podíváme do zámeckého parku v Lednici a na minaret, který se tam nachází. Chtěli jsme se na něj podívat před čtyřmi lety, když jsme tu byli, ale přišli jsme moc pozdě. Letos jsme se tam ale dostali a výhled stál za to. Do zámku jsme nešli, většinou spíš procházíme zahrady.







Žlutá, samozřejmě :)



Do skleníku jsme se také nepodívali,
nejspíš bychom se v něm upekli.

V kavárně dole bylo rozpláclé nádherné štěňátko.




















Také se tu dá jet se spřežením.

A tady se už díváme seshora.







 Areál zámku je velmi hezký a opravdu si myslím, že se tam bude líbit každému. Je to trochu delší procházka, ale dobrá. 

Mějte se krásně a příště zase nazdar,
Adéla

6 komentářů:

  1. Na minaret jsem si vyšlápla díky tobě bez problémů s nohama, Adélko. Tak naviděnou zítra. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Adélko,v Lednici jsme byli před dvěma lety a to i v zámku,i na Minaret jsme vylezli.Prošli jsme si i zámecký park,který je opravdu krásný.Máš pravdu,že to je delší procházka,ale stojí to za to.My jsme se teď vrátili z dovolené v Krkonoších a ještě jsme byli tři dny v Praze.Konečně po delší době.A jsem nadšená,prochodili jsme toho moc,podívala jsem se i na Vyšehrad,což jsem dlouho chtěla,prošli jsme ho myslím celý,včetně vyšehradského hřbitova.Strávili jsme tam jeden celý den a je toho mnoho k vidění.Tobě přeju hezké dny a užívej si prázdniny.Takže nazdar,Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, my se do Krkonoš teprve chystáme. A Vyšehrad, tam je to moje oblíbené. Také přeju hezké letní dny :)

      Vymazat
  3. Moc hezké fotografie. Kdysi jsme tam byli na dovolené v kempu Apollo, kousek od Apollonova chrámu. Samozřejmě navštívili Lednický zámek i Valtice prošli k Janovu hradu. Bylo to tam perfektní, ale už je to mnoho let. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, u Janova hradu jsme byli před čtyřmi lety, ale letos ne. Jeli jsme k němu myslím koňským povozem a bylo to super. Taky se měj krásně :)

      Vymazat