04/03/21

Ananas

 Přátelé,

Podle názvu můžete poznat, že se dnes opravdu rozepíšu o ovoci. Ananas mě prostě fascinuje, je to takový ten zvláštní typ obdivu, který nedokážu vysvětlit.

Dnes tu mám krátký příběh ze svého života - jak jsem se zamilovala do ananasů. Před pár dny jsem svého taťku požádala, jestli by mi na Rohlíku neobjednal tohle nově oblíbené ovoce. On to tedy udělal, a když v sobotu ráno přišel kurýr s tisíci taškami, ananas byl doma.

Totiž ty ananasy byly dva - nevím proč, nějak se nám znásobila objednávka (?) nebo co, nerozumím tomu. Hned po obědě jsem ten skvost nakrájela na kousíčky, a když jsem uklidila šťavnatou louži, co po mně na stole zůstala, s rodiči jsme se do něj zakousli.

Takhle vypadá ananasovník, až donedávna
jsem nevěděla, jak toto ovoce roste.

Jestli jste někdy ananas měli, tak už názor asi máte. Vy, kteří ještě ne, poslouchejte: je to miliónkrát lepší než jakýkoliv kompot, šťáva nebo podobné věci. Pokud máte rádi exotické ovoce, tak moc doporučuji. Samozřejmě nezaručuji, že vám bude chutnat, ale jak říkám: o dost lepší než předem připravený a upravený.

To je asi vše. Jaké je vaše oblíbené ovoce?🍍

Pro zpestření přidávám písničku Ananas, zpívá ji skvělá Jarmila Veselá. I tato píseň byla inspirací dnešního zápisu, užijte si ji :)


Mějte se krásně,

Vaše Adéla