02/02/21

Cizinec

 Přátelé,

onehdy jsme měli napsat sloh inspirovaný knihou Sto tisíc miliónů básní. Každá kapitola popisuje stejnou situaci různými pohledy a styly, třeba Botanicky nebo Nevěřícně. My jsme si každý měl nějaké téma vymyslet a tu stejnou situaci přepsat právě tímto stylem. Můj se nazýval "Cizinec".

Můj krátký výlet v té zemi byl nezapomenutelný. Tak třeba ten jejich transport. Znáte vůbec autobusy? No, tak u nás nejsou potřeba, takže asi ne. Jsou to obří plechovky, které jezdí po zastávkách a vždy naberou spoustu lidí. Podle toho to tam taky vypadá, není tam k hnutí.

To jeden takový místní frajírek, ještě měl hrozně nóbl ohoz, klobouček a furt hrozně natahoval už tak dlouhý krk, si asi myslel, že mu patří celý svět, a proto, když do něj narážel nějaký chlápek, tak se do něj pořádně obul. Když se najednou uvolnilo místo, tak se k němu hrnul, jako by šlo o život. Takhle nevychovaný jsou tam všichni.

Jo a pak, to byla fakt velká náhoda. U toho nádraží s tim divným názvem, na takovým tom náměstí, jsem ho viděl znova. Vykračoval si s nějakým jiným frajírkem a ten řekl, že by si měl něco nechat přišít nebo tak něco, já byl docela daleko, takže jsem je neslyšel.

Doufám, že se vám tento příběh líbil. Přeji hodně štěstí a zdraví do února!

Vaše Adéla