09/01/21

Bílá

 Milí přátelé,

nedávno jsme měli za úkol na češtinu napsat líčení na téma bílá, a mě jako první přišel na mysl papír. A jelikož teď nemám moc dalších nápadů, tak jsem se rozhodla přidat ho sem.

Užijte si ho.

Papír

Mám ho před sebou. Dokonale čistý, ještě neposkvrněný mými šílenými myšlenkami. Tak už to chodí. Váhavým pohybem beru do ruky tužku, abych následně zničila bílou anonymitu toho nádherně nevinného listu.

Zastavím se. Má to vůbec cenu, pošpinit tak bezchybně hladký, na dotyk notoricky známý povrch? Nic mi přece neudělal. Činy jsou však rychlejší než mysl, a tak se papír nenávratně stává součástí mé činnosti. Už to není jen bezvýznamný kus něčeho, proměnil se ve vodopád slov, která pomalu začínají dávat smysl.

Sebemenší pohyb je zřetelně slyšet. Zvuk, tak příjemně chrastivý, zní jako mořské vlny, které narážejí na útes. Zároveň je naprosto jasně rozlišitelný mezi ostatními.

Najednou si toho všimnu. Papír má tak krásně individuální, a přitom tak samozřejmou vůni. Když ji cítím, hned vím, že se nemůže jednat o nic jiného, než o toho výjimečného, jemného a nehorázně trpělivého společníka, který nás v životě provází při jakékoli tvůrčí práci.

Doufám, že se vám tento příspěvek líbil.

Užívejte si život, radujte se z maličkostí a mějte se rádi.

Vaše Adéla